Om Alpakka:

. Like fine fibre som kasjmirull.

· Glatt som silke (minimal slitasje på pelsen)

· Mykere enn bomull

· Enestående isoleringsegenskaper. 3 ganger varmere enn merinoull, og med syv ganger sterkere fibre.

· Klør ikke, motvirker allergiske reaksjoner på grunn av fravær av lanolin i ulla. Lanolin holder på støv og mikroskopiske allergener (kløfri er spesielt fint for nakne hunder). Fibrene er naturlig smuss- og støvavvisende.

· Lav vekt på grunn av fibrenes hule cellestruktur

· Naturlige fibre motstår falming over tid

· Nupper minimalt!

· Puster svært godt.

· Mister ikke sin gode isoleringsevne selv hvis den blir våt

· Isolerer ikke bare mot kulde, men virker også svalende i varme.

 

Velg størrelse i nedtrekksmenyen etter din hunds rygglengde.

             Plaggets mål i cm        Bryst Lengde rygg
XXS 28 24,5
XS 36 29,5
S 44 36,5
M 48 42
L 54 49
XL 60 55

Alpakkaer produserer en av verdens fineste og mest luksuriøse naturlige fibre.Fibrene blir klippet av dyrene en gang i året, selvsagt uten at dyret blir skadet. Alpakkaene har ca 22 forskjellige basisfarger, innenfor disse igjen er det mengder av variasjoner, hvilket tilsammen utgjør over 200 fargenyanser! Dette er langt fler enn noe annet fiber- og ullproduserende dyr i verden. 

Alpakkafiber var en gang reservert kun for Inkaens kongelige famile.

Etisk handel

Alqo Wasi jobber med ressurssvake kvinner i Peru og sikrer dem enn rettferdig inntekt. De får god opplæring og utvikler ferdigheter som de kan bruke videre i livet. De får også erfaring, selvtillit og ikke minst en sterkere posisjon som bidragsyter i familien og i samfunnet.
-------------------------------------------------------

Vask
Det anbefales håndvask. Plagget krystes forsiktig og legges deretter flatt på et håndkle for tørking.Ikke vask mange plagg av gangen hvis du bruker vaskemaskin, plaggene slås mot hverandre i maskinen hvilket kan forårsake toving (plagget filter seg, og krymper). Bruk skånsomt vaskemiddel som Milo, men ikke bruk for mye vaskemiddel da dette også kan forårsake toving. Unngå bruk av tøymykner.
Tørk plagget flatt. Stryk alltid plagget etter vask! Plagget vil da få tilbake sin vakre glans og spenst. Bare noen sekunders streifing av det varme strykejernet gjør underverker.

Stryking/damping
Stryking av plagget er en viktig vedlikeholdsfaktor. Bruk damp og høy temperatur. 
Press aldri, men bruk lette bevegelser. Varmen glatter ut og roer ned fibrene. Varm damp er som balsam for ditt alpakkaplagg! Stryke gjerne plagget etter 1-2 gangers bruk. Stryk alltid plagget etter vask, og gjerne oftere enn du vasker det.

Nupping
Alpakka er sårbar for gjentatt friksjon på utsatte steder som under armer, selv om alpakka kjent for å nuppe mindre enn både ull og kasjmir. 
Vanligvis mykner plagget etter få gangers bruk, og man kan da oppdage små ”baller” eller ”pølser” spesielt under ermer, og langs sidesømmer. Fjern disse forsiktig med fingrene eller med ullkam. Plagget vil ikke nuppe i økende grad utover hva det gjør etter 3-4 gangers bruk. Vi anbefaler at du benytter ullkam til å fjerne nupper. Bruk kammen i samme retning som maskene går – vertikalt. Bruke korte, lette bevegelser og hold plagget stramt. Ikke bruk elektriske nuppefjernere! Ligg også langt unna syntetiske klesbørster, ruller etc. Disse vil skape mer friksjon, og dermed slitasje.

Hvis en tråd blir dratt ut
Hvis en tråd blir dratt løs bør du forsiktig trekke i plagget rundt det området tråden har blitt dratt ut. 
På denne måten får du strukket maskene tilbake til sin opprinnelige form og er ikke tråden for lang vil den ofte legge seg tilbake der den hører til. Pass på at tråden ikke ryker. Hvis det er noe igjen av tråden trer du den inn på en nål, og stikker inn på baksiden av plagget. Klipp aldri av tråden! La den henge løst på baksiden av plagget.

Memory
test 1 Alqo Wasi
test 3
test 4
test 5
test 7
test 8
Processor
Clockspeed
No. of Cores

Skriv en vurdering

OBS: HTML er ikke oversatt!
    Ikke bra           Bra

Alqo Wasi - ZigZag Alpakkagenser

  • Varenummer: AC/SW061
  • Tilgjengelighet: 10
  • NOK:559,00

  • Eks. Mva: NOK:447,20

Tilgjengelige valg


Etikett: alqo wasi - zigzag alpakkagenser, acsw061, alpakka-gensere, gensere, nyheter, klaer

Powered by Alphadog.no